Teknoloji bağımlılığı ve telefon aksesuarları

by Aksesuar on Sep 9, 2020 Health & Fitness 362 Views

Teknolojik gelişmelerin her geçen gün biraz daha artması insanların teknoloji bağımlılığı konusunu tetiklemeye başladı. Hayatın her alanında teknolojinin büyük yer kaplaması ister istemez ilginin daima onun üzerinde olmasına neden oldu.Çocukların,gençlerin ve hatta yetişkinlerin bile teknolojiye bağımlılığı akıllara yakın gelecekte bizde Güney Kore gibi olur muyuz sorusunu akıllara getiriyor.

Bilindiği gibi Güney Kore teknoloji bağımlılığından ötürü 159 adet ‘teknoloji bağımlılığı’ tedavi merkezi, 148 adet teknoloji bağımlılığı danışma ve rehabilitasyon merkezi açmıştır. Ve Güney Kore’de teknoloji bağımlılığı %10 seviyesindedir.Teknoloji bağımlılığının tedavisi alkole,sigaraya göre bile daha zordur.

Farklı şekillerde teknolojiye bağımlı olmamıza neden olan etkenler;

Arkadaşlar; Özellikle daima güncel teknolojik aletleri takip eden bir arkadaş grubunuz varsa bu sizin de teknoloji konusunda meraklanmanıza ve son ürünleri kullanma isteğinizin oluşmasına neden oluyor.

İş Yeri; Tüm gününü bilgisayarda çalışarak geçiren hatta mesaiye kalmak durumunda olan insanlarda teknolojinin aktif kullanımı alışkanlık haline geliyor.

Cep telefon aksesuar ithalatçıları bu konuda ülkemizde geniş yer tutuyor.

Kendimiz; Teknolojik ürünlerin sürekli yenilenmesi bu konuda merak duygusunu tetiklediği için –her ne kadar kabul edilmese de- kişiler iradelerine sahip çıkmakta zorlanıyor.

Nelere Bağımlıyız ?

İnternet, oyun, sohbet, alışveriş, film, cep telefonu, televizyon, aksesuar, toptan vs diye uzayıp gittikçe kabaran bir liste var. Ve maalesef bu liste uzadıkça uzuyor.

Teknoloji Bağımlılığının zararları

Teknoloji beden ve ruh sağlığını bozuyor.Teknolojiden faydalanmak aslında kötü bir şey değil hayatımızı kolaylaştırdığı gerçeğini göz ardı etmiyoruz ancak aşırı şekilde teknolojiye bağımlılık kendimize zarar veriyor.Teknoloji bağımlılığı anne ve babanın çocuğu ile yeterince ilgilenmemesinden kaynaklanan bir sonuç olabilir.Çocuklar gün içresinde online oyunlara ilgi duyup saatlerce bu oyunu oynuyor ise bu teknolojik bağımlılıktır.Bağımlılar sadece çocuklarda olmayabilir,kendilerini akşam dizi ve maçlara göre ayarlayan yetişkinlerde teknoloji bağımlısıdırlar.

En çok çocuklarda ve gençlerde görülen bu bağımlık aile bireyleri tarafından fark edildiği takdirde hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekli ruhsal beslemeleri bireye yapmaları gerekmektedir.

Toptan telefon aksesuar izmir arıyorsanız kesinlikte doğru adrestesiniz.

Eğer kendinizi durduramıyor sürekli teknolojik ürünleri kullanıyor, harcadığınız zaman artıyor aile ve arkadaşlarınızı ihmal ediyor iseniz sizde teknoloji bağımlısınız demektir.Çünkü yavaş yavaş teknolojiden memnun olmaya kendinizi iyi hissetmeye onsuz bir hayatın olamayacağı fikrine kapılmaya başlayacaksınız.

Bu yazımızda aksesuar dünyasının gereklilikleri ve teknoloji gibi konulara değindik. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere diyorum.

Article source: https://article-realm.com/article/Health-Fitness/7492-Teknoloji-bagimliligi-ve-telefon-aksesuarlari.html

Reviews

Guest

Overall Rating:

Comments

No comments have been left here yet. Be the first who will do it.
Safety

captchaPlease input letters you see on the image.
Click on image to redraw.

Statistics

Members
Members: 14096
Publishing
Articles: 59,144
Categories: 202
Online
Active Users: 302
Members: 0
Guests: 302
Bots: 5683
Visits last 24h (live): 2007
Visits last 24h (bots): 18922

Latest Comments

This is a good and engaging article. A lot of information is beneficial to me, As AI slope continues to advance, these technologies will only become more powerful, heralding an era of innovation...
Thank you for sharing the very informative post.  Field Service Management Software
on Apr 10, 2024 about Advantages of Serverless Computing
While there may be a negative effect on some labor segments, robots and drift hunters automation increase productivity, lower production costs, and can create new jobs in the tech sector.
The distributors with the help of the medium work quite well in the industry  Washington Jackets